k215@abv.bg В.Търново: 0894 253 158 | Г.Оряховица: 0894 287 168
  • BG
  • EN

Услуги

Пахиметър
ПОСЛЕДЕН КЛАС ЯПОНСКИ АПАРАТ Автореф / Керато / Тоно / Пахиметър TONOREF™ III  Комбинирани в един уникален апарат СЕДЕМ АВТОМАТИЧНИ ИЗМЕРВАНИЯ, възможни с едно поставяне на пациента на апарата. Измерване дебелината на роговицата/ПАХИМЕТРИЯ/ (диапазон 300-800 µm) Измерва вътреочно налягане/ ТОНОМЕТРИЯ/ , като в зависимост от роговичната дебелина, преизчислява получения резултат и дава коригираното вътреочно налягане. С това се позволява да се постави или отхвърли категорично диагнозата Глаукома. КЕРАТОМЕТРИЯ за прецизно определяне на  роговичната кривина в диапазон от 2.4 и 3.3 мм Определяне обема на  АКОМОДАЦИЯ на окото. Определяне прозрачността на очната среда чрез така наречената РЕТРОИЛЮМИНАЦИЯ. По този начин се установява наличието на Катаракта /перде/ на лещата на окото. * АВТОРЕФРАКТОМЕТРИЯ за определяне на диоптъра на очилата на пациента за близо и далеч. * Измерване размерите на зеницата и роговицата на окото. Работи в оптика Лилия - клон с. Селановци
ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЗРИТЕЛНА ОСТРОТА
ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЗРИТЕЛНА ОСТРОТА С КУФАР ПРОБНИ СТЪКЛА И ПРОЕКТОР НА ОПТОТИПИ
БИОМИКРОСКОПИЯ С БИОМИКРОСКОП
БИОМИКРОСКОПИЯ С БИОМИКРОСКОП НА ЯПОНСКАТА ФИРМА NIDEK С този метод се наблюдава на живо човешкото око, в неговия преден очен сегмент. В амбулаторни условия е възможно да се извършват и малки операции, като отстраняване на врасла навътре мигла, отстраняване на попаднало в окото чуждо тяло и други.  
Таблица на ESSILOR за изследване на зрителната острота за близо
Таблица на ESSILOR. Чрез зрителни таблици се определя възможността на окото да вижда близки или далечни обекти. Това изследване се провежда поотделно за всяко око, и после с двете очи едновременно, без и с оптична корекция за близо и/или далеч.
Японския проектор CP 500 SHIN NIPPON
Японския проектор CP 500 SHIN NIPPON служи за определяне на зрителната острота за далеч.
Прогресивни очила
В оптики „Лилия” разполагаме и с пробни стъкла, имитиращи виждането с прогресивни очила, при което пациентите още по- ясно придобиват представа какво ще е виждането с прогресивни очила / очила за близко, междинно и далечно разстояние.
Сервиз 9
Компютърна периметрия: В нашата оптика компютърната периметрия се извършва с най-използвания в света анализатор на зрително поле от фирма Carl Zeiss с възможност за извършване на късовълнова периметрия за най-ранно откриване на глаукома.
Сервиз 8
Автокераторефрактометрия: Разполагаме с  най-малкия в света преносим японски авторефрактометър на NIDEK/същият позволява изследване на трудноподвижни пациенти и пациенти на легло/.
Автокератрофрактометрия
Авторефрактометрията е компютърно изследване, даващо представа за диоптъра на евентуални очила, а кератометрията измерва кривината на роговицата и пречупвателната и способност и се използва при изчисляване на необходимите вътреочни лещи .
Сервиз 7
VisuReal HOYA. Позволява с избраната от пациента рамка, наложена на лицето му, да се извърши  много прецизно автоматично изчисляване на междузеничното разстояние, вертексната дистанция и пантоскопичен ъгъл, както и всички размери на рамката.
Офталмоскопия:
Офталмоскопия: Обективен метод , при който се изследва очното дъно и се визуализират кръвоносните съдове на окото и папилата на зрителния нерв, както и зоната на най-ясното виждане в ретината /макула лутеа или жълто петно/.
Серивз 1
Разполагаме с японски безконтактен тонометър за измерване на вътреочното налягане на окото. Изследването се извършва безконтактно /с въздух/ и е безболезнено, като не се налага и предварителна упойка на окото.
Биомикроскопия
Биомикроскопия: Наблюдава с големи подробности на живо човешкото око и неговия преден очен сегмент.На този апарат в амбулаторни условия се извършват и малки оперативни интервенции, например изваждане на чужди тела от окото.
Сервиз 2
- Изработка на всички видове очила с френски автомати/ диоптрични очила , очила за работа с видеодисплеи с антирефлексно покритие; фотосоларни очила; прогресивни очила
Проверка на диоптър и УВ- защита на наличните очила
Проверка на диоптър и УВ- защита на наличните очила
с VisuReal система на японската фирма HOYА при
- Преглед с VisuReal система на HOYA за изработка на прогресивни очила;
- проверка на очила с полярископ
- Проверка на очила с полярископ
ремонт на очила
-Ремонт на очила
Сервиз 6
- почистване на очила и бижута с ултразвукова ваничка
полеризация на очила
-Проверка на поляризация на очила Поляризираните очила са специално създадени да елиминират отблясъците и да повишат усещането за контраст, което премахва напрежението от зрителния апарат и дискомфорта, които се появява най-вече при шофиране и дейности на открито.
2
- Експертиза на далтонизъм
1
- Биомикроскопия
-	изследване на зрителна острота /визус/
- изследване на зрителна острота / визус/
-	заверка на медицински свидетелства на водачи на МПС всички категории
- заверка на медицински свидетелства на водачи на МПС всички категории
-	заверка на медицински свидетелства за постъпване на работа
- Заверка на медицински свидетелства за постъпване на работа
-	профилактични прегледи
- Профилактични прегледи
-	прегледи и подготовка на документи за представяне на инвалиди пред ТЕЛК
- Прегледи и подготовка на документи за представяне пред ТЕЛК
-	предоперативна подготовка и връзка с водещи Очни клиники в страната;
- Предоперативна подготовка и връзка с водещи Очни клиники в страната
-	малки операции за отстраняване на чужди тела от очите
- Малки операции за отстраняване на чужди тела от очите
-	изследване на цветното зрение със зрителни таблици
- Изследване на цветното зрение със зрителни таблици
-	компютърна периметрия с компютърен периметър на фирма ZEISS – за определяне на периферното зрение при глаукома и др.заболявания
- компютърна периметрия с компютърен периметър на фирма ZEISS – за определяне на периферното зрение при глаукома и др.заболявания
-	офталмоскопия
- офталмоскопия – оглед на очни дъна
-	авто- и автокераторефрактометрия за уточняване на диоптъра за очилата
- авто- и автокераторефрактометрия за уточняване на диоптъра за очилата
-измерване и проследяване на вътреочно налягане /безконтактна тонометрия/ с японски безконтактен тонометър
- измерване и проследяване на вътреочно налягане /безконтактна тонометрия/ с японска апаратура

Видео